F1 2019 - Hamilton Koning van Groot-Brittannië - Formule 1
1-formule

De dubbel van Mercedes tijdens de Britse Grand Prix: Lewis Hamiton kwam over de finish op Silverstone voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas en Charles Leclerc (Ferrari)

Lewis Hamilton veroverd Britse GP a Zilversteen: in de tiende proef F1 wereld 2019 - gekenmerkt door een verband Mercedes – de Britse racer kwam voor zijn teamgenoot Finn over de finish Valtteri Bottas, en in Monaco Charles Leclerc (Ferrari).

Credits: foto door Bryn Lennon/Getty Images

Credits: Foto door Mark Thompson / Getty Images

Sebastian Vettel hij eindigde als zestiende nadat hij de race in ronde 36 had gefaald na een aanrijding van achteren Max Verstappen (5e): De Duitse coureur kwam tijdens de rest van de race een beschadigde auto tegen en nam ook 10 seconden di fijn voor het veroorzaken van een ongeval.

F1 Wereldkampioenschap 2019 - Britse GP-rapportkaarten

Lewis Hamilton (Mercedes)

Lewis Hamilton gedomineerd Britse GP a Zilversteen en - ontevreden - verdiende hij ook een bonuspunt dankzij snelle rit wordt geleverd met versleten banden.

Voor de Engelse rijder die met hulp de eerste plaats stal van Bottas veiligheidsauto (maar hij zou nog steeds winnen omdat zijn teamgenoot opnieuw de pitstraat in zou moeten) dit is het vijfde succes in de laatste zes Grands Prix. F1 wereld 2019.

Valtteri Bottas (Mercedes)

Valtteri Bottas gisteren was geweldigpool) en in de eerste kringen Britse GPtoen hij zich wist te verdedigen tegen de aanvallen van Hamilton. Hij eindigde op de tweede plaats achter een coéquipier (begunstigd door de safety car) pitstop, maar hij zou de bovenste trede van het podium niet hebben gehaald. Zilversteen: hij had nog steeds niet genoeg rubberwissel.

Een belangrijke tweede plaats voor de Finse renner, maar ook een zesde Grand Prix op rij zonder winst: de wereldtitel is steeds verder weg...

Charles Leclerc (Ferrari)

Emoties en inhoud: Charles Leclerc (3e) pakte het vierde podium op rij en was de hoofdrolspeler in een uitzonderlijk duel met Verstappen en een ongelooflijke inhaalactie tegen Gasly.

Nu zijn er nog maar drie dingen die de coureur uit het Prinsdom scheiden van zijn teamgenoot Vettel: wie had dat aan het begin van het seizoen bedacht?

Pierre Gasly (Red Bull)

A Zilversteen we hebben de beste gezien Pierre Gastic aller tijden: De transalpine rijder reageerde goed op critici na een race twee weken geleden in Oostenrijk.

Gisteren stond hij op de beste positie op de grid (vijfde plaats), en vandaag toonde hij de beste positie uit zijn carrière in de race: 4e.

Mercedes

Zesde Doppietta en negende overwinning in de top tien Grand Prix F1 wereld 2019.

A Zilversteen iedereen verwachtte een triomf Mercedes zo gebeurde het.